Afstudeerstage Copywriter

Ematters is continu bezig met het verleiden van klanten en prospects. Dit doen we door creatie, data en techniek te verweven tot sterke digitale campagnes die doelgroepen in beweging zetten. Een essentieel onderdeel van onze campagnes is perfecte copy. Ematters zoekt een stagiair (V/M) met een journalistieke, communicatie of marketing achtergrond die zich wilt vastbijten in tekst: van Facebook-post tot marketingblog, van website teksten tot presentaties voor de directie. Maar vooral in de campagnes voor onze klanten. We zoeken iemand met een wervende, toegankelijke schrijfstijl. Iemand die in een paar zinnen de kern van de boodschap kan vatten. Een ambitieus talent dat snapt welke tone of voice nodig is om doelgroepen in beweging te zetten.

Ematters biedt niet alleen een fantastische stageplek; het biedt ook de kickstart voor je verdere loopbaan in digital marketing. We opereren in een dynamische markt waar creatie, data en techniek samenkomen. Dit vraagt om multidisciplinair talent dat openstaat voor innovatie en streeft naar het beste resultaat. Samen met jou werken aan het succesvol afronden van je opleiding en de uitvoer van je opdracht. Gelijktijdig verkennen we je kansen voor een dienstverband bij Ematters: het ultieme resultaat van je afstudeerstage. Ter illustratie: een aanzienlijk deel van onze medewerkers is ooit begonnen als stagiair bij Ematters.

Vanuit ons kantoor aan de Valschermkade in Amsterdam, in het hart van de Amsterdamse reclamewereld, werk je actief mee aan de campagnes van onze klanten. Je ondersteunt marketing in het optimaal communiceren van successen via persberichten, blogs en social media, je wordt onderdeel van de afdeling creatie dat creatieve digital marketingconcepten ontwikkelt en je biedt de ondersteuning aan alle teams met aantrekkelijke doelgerichte copy.

Profiel:
– Woonachtig in of rond Amsterdam;
– Studie Nederlands/ marketing/ journalistiek/ communicatie;
– Plezierige persoonlijkheid: ambitieus, collegiaal;
– Foutloos in spelling, grammatica en interpunctie (NL), bij voorkeur meertalig (EN);
– Bijzondere interesse in digital marketing;
– Ambitie om door te groeien binnen de organisatie.

Wat bieden wij:
– Uitstekende begeleiding voor je afstudeeropdracht; tijd, vertrouwen, aandacht en kennis;
– Stagevergoeding inclusief lunch, koffie, etc;
– Een leuke inspirerende werkplek in het centrum van de Amsterdamse reclamewereld;
– 25 prachtige collega’s;
– De kickstart voor je carrière als copywriter.

Over Ematters:
Wij zijn Ematters: een realtime marketing agency uit Amsterdam. We bestaan uit een enthousiaste groep online marketing professionals, aangestuurd door een ervaren managementteam. We helpen merken met digital engagement en conversie. We verbinden merken met potentiële klanten en versterken relaties door een optimale inzet van creatie, techniek en data.

We zijn experts in digital advertising, creative concepts, eCRM en marketing consultancy. We overtuigen doelgroepen online en zetten deze voor onze klanten op het perfecte moment in beweging. We mogen werken voor fantastische merken. Onze allereerste klanten zijn al tien jaar klant: eigenlijk het beste compliment dat je als bureau kan krijgen.

De sollicitatieprocedure:
Stuur je motivatiebrief en curriculum vitae naar Wouter van der Hucht op vanderhucht@ematters.nl. Voor vragen, bel 020-7073690.